YoutubeLinkedIn

Hevosurheilua Alma Manussa

Hevosurheilu-lehti on ollut tuttu näky Manun painokoneella jo parin vuoden ajan. - Yhteistyö painotalon kanssa on ollut hedelmällistä, kertoo lehden päätoimittaja Jussi Lähde. - Hevosurheilu lähti mukaan Manun kelkkaan vaiheessa, jossa uuden painokoneen pahimmat ”lastentaudit” oli ohitettu. Manu on yhteistyön aikana osoittanut ketteryyttä, joustavuutta ja nopeaa oppimista, vaikka ravitermein ”lähtikin takamatkalta” ulkoisten asiakkuuksien hoitamisessa, toteaa Lähde.

Hevosurheilu-lehti on suosittu

Hevosurheilu-lehti täytti viime vuonna jo 90 vuotta. Lehti on kaksi kertaa viikossa ilmestyvä valtakunnallinen sanomalehti, joka palvelee raviurheilu- ja ratsastuskansaa ja kattaa laajasti myös hevosen hyvinvointiin liittyviä asioita. Lehden levikki on 23 000 kappaletta, joka tekee lehdestä alan kansainvälisessä mittapuussakin melko ison toimijan, kun lehden levikki suhteutetaan Suomen väestömäärään. Sähköiset RatsastusPLUS ja RaviPLUS –julkaisut ovat osa lehden tilaajien palvelua. Verkkosivut tavoittavat parhaimmillaan 200 00 käyttäjää kuukaudessa. Lehden toimitus sijaitsee Espoon Leppävaarassa.

Lehden uudistaminen ei ole aina helppoa

Jussi Lähde on ollut Hevosurheilu-lehden päätoimittajana kohta kolme vuotta. Hevosurheiluala oli Lähteelle ennestään tuttu, joten rattaille oli helppo hypätä. Lähteen ensimmäinen tehtävä lehden palveluksessa oli lehden konseptin täydellinen uudistaminen, aina lehden sisällöstä ja visuaalisesta ilmeestä, lehden mittoihin ja työtapoihin saakka. Muutos on ollut lehden henkilökunnalle ja lukijoille samanaikaisesti sekä mielenkiintoista että haastavaa aikaa, sillä lukijasuhde on hyvin vahva. - Kärjistettynä voidaan sanoa, että uudistuksen alkumetreillä tuntui aivan siltä, kun olisi lähtenyt muuttamaan jumalanpalvelusta tai merisäätä, toteaa Lähde naurahtaen. Ajatusmaailman muuttaminen esimerkiksi siitä, että keskiviikon lehdessä ei enää kerrota niin tarkasti edellisen raviviikon asioista, vaan aiempaa enemmän tulevasta, tuntui muutoksena isolta.

Alma Manun ja Hevosurheilun vankka yhteistyö jatkuu

Lehden koon vaihto ajoi Lähteen hakemaan painopalvelulle uutta yhteistyökumppania. Lehden eurotabloidkoko haluttiin muuttaa tabloidkokoon. Tässä Alma Manu astui mukaan kuvioon. - Manu täytti  Hevosurheilun asettamat hinta- ja laatuvaatimukset, jonka lisäksi Manun tarjoamat aineistoaikataulun joustavuus ja lehden liitteistysmahdollisuudet olivat tärkeitä valintakriteereitä, toteaa Lähde.

Hevosurheilu osti hiljattain Seitsemän oikein –lehden ja aikoo yhdistää sen Toto-lehden kanssa. Alma Manulla on ollut merkittävä rooli uuden lehden teknisen konseptin kehittelyssä. Vuoden 2016 alusta lähtien uusi, yhdistynyt lehti painetaan Manussa.

Lähde näkee, että yhteistyö Alma Manun kanssa jatkuu sujuvana myös jatkossa. Lisäksi hän toivoo, että he pienenä toimijana saisivat Manulta etunenässä kuulla kansainvälisen kustannustoiminnan uusimmista trendeistä ja kehityssuunnista. Hän toteaa myös yhteisen haasteen olevan sen, että muutoksiin pitää pystyä reagoimaan hyvissä ajoin. Sähköisten tuotteiden rinnalle pitäisi olla tarjota erilaisia vaihtoehtoja. -  Painotalojen pitää pystyä tekemään asiakkailleen premiumtuotteita, tuotteita joissa sanomalehden ja aikakausilehden rajat hämärtyvät nykyisestään, Lähde toteaa lopuksi. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että lukija on valmis maksamaan tilauksestaan enemmän.