YoutubeLinkedIn

Miniformaatti hurmasi Aamulehden tekijät ja lukijat

”Miniformaatista ei ole tullut yhtään negatiivista palautetta”, Aamulehden Menominin tuottaja Tuulia Rautio innostuu, kun kysyn hänen kokemuksiaan. ”Valitsimme uuden minikoon käytettävyyden vuoksi. Sitä on helppo pidellä käsissä, ottaa mukaan, ja sitä on myös näppärä säilyttää pidempiäkin aikoja.”

Aamulehteläiset osaavat käyttää uutta lemmikkiformaattiaan monipuolisesti. Keskiviikkoisin ilmestyvän Menominin lisäksi he ovat tehneet formaattiin ainakin tehtäväkirjasen, Tove Jansson -lehden sekä Sotshin olympialiitteen. ”Vaikka formaatti on pieni, se ei määritä tekstin pituutta tai tyyliä. Minissä toimivat niin lyhyet nostojutut, ohjelmaesittelyt kuin pidemmät artikkelit. Miksei siinä voisi julkaista vaikka novellin”, Tuulia ideoi.

”Taitollisesti minissä on omat kikkansa, sillä pieni koko korostaa aukeamataittoa tabloidiakin enemmän. Asiat eivät huku sivuille, vaan ne korostuvat niin hyvässä kuin pahassa. Pieni koko ei ole rajoittanut kuvien käyttöä, vaan olemme taittaneet sivuille onnistuneesti isoja kuvia”, Tuulia jatkaa.

Aamulehden toimituksen väki on siinä määrin innostunut minimuodosta, että ideoita sen käyttöön on enemmän kuin voidaan toteuttaa.

”Miniformaatti herättää ihastusta niin tekijöissä, yhteistyökumppaneissa kuin lukijoissa. Sitä on sitä paitsi harvinaisen kiva tehdä”, Tuulia tiivistää menestyksen.

Uusi minikoko: puolikas tabloid

- Kätevä minikokoinen lehti, joka mahtuu vaikka käsilaukkuun

- Kooltaan Aku Ankan luokkaa, muistuttaa aikakauslehteä

- Kiiltävillä tai tavallisilla kansilla

- Tavallisesta sanomalehtipaperista tai esimerkiksi erikoisvaaleasta paperista

- Tarkat mitat: 184 mm x 260 mm

 

Kuva: Eriika Ahopelto, Aamulehti