YoutubeLinkedIn

Historia

Yrityksemme syntyi virallisesti 1.7.2010, kun Aamujakelu Oy:n nimi muutettiin Alma Manu Oy:ksi, ja samassa yhteydessä yritykseen liitettiin Alma Median kolme lehtipainoa Tampereella, Porissa ja Rovaniemellä. Tampereen lehtipaino oli aiemmin osa Kustannus Oy Aamulehteä, Porin paino osa Satakunnan Kirjateollisuus Oy:tä ja Rovaniemen paino kuului Pohjois-Suomen Media Oy:hyn.

Myös jakelu on aikanaan kuulunut osaksi kustannustoimintaa. Jakelu oli osa Aamulehteä ennen vuotta 1996, jolloin se yhtiöitettiin omaksi yrityksekseen ja syntyi Aamujakelu Oy. Pohjolan Sanomien jakeluvastuu siirtyi Aamujakelulle vuonna 2002 ja Satakunnan Kansan vuoden 2010 alussa.

Vuoden 2012 alkuun liittyi suuria muutoksia, kun suljimme Porin painomme ja otimme vastuullemme Lapin Kansan varhaisjakelut koko Lapissa. Rovaniemen painon toiminta lakkasi maaliskuun 2014 loppussa.

 

Lehtien jakelu on kokenut täydellisen muodonmuutoksen seitsemässä vuosikymmenessä. Kuvassa Aamulehden jakajat Tampereen Tammelassa 1940-luvulla. Kuva: Vapriikin kuva-arkisto